Hoppa till huvudinnehållet
Vattenkrasse i bunt

Svegro lanserar ekologisk och svenskodlad vattenkrasse

Svegro, Sveriges ledande odlare av färska örter, utökar sitt sortiment med ekologisk vattenkrasse. Vattenkrassen odlas i Svegros växthus på Färingsö utanför Stockholm och kan levereras året runt.

Svegro lanserar ekologisk och svenskodlad vattenkrasse

2025-10-22

Sveriges ledande odlare av färska örter - Svegro - utökar sitt sortiment med ekologisk vattenkrasse. Vattenkrassen odlas i Svegros växthus på Färingsö utanför Stockholm och kan levereras året runt.

Intresset för lokalodlade och ekologiska örter växer, och vattenkrasse har blivit en alltmer efterfrågad produkt inom restaurangbranschen och grossistledet.

- Önskemålet om en ekologisk vattenkrasse har kommit upp i samtal med våra kunder. Vi är glada att kunna möta efterfrågan och bredda vårt ekologiska sortiment, säger Sebastian Vilhelmsson, ansvarig för foodservice på Svegro.

Vattenkrasse är en frisk och pepprig ört som ökat i popularitet bland kockar i Sverige. Den behåller både smak och textur vid tillagning, vilket gör att den passar lika bra i kalla som varma rätter.

Vattenkrasse är också mycket näringsrik och innehåller vitaminerna A, C, E, K, antioxidanter och viktiga mineraler.

- Om näringsvärde hade haft en prispall så hade vattenkrasse tagit guldmedalj, den klassas som en av världens nyttigaste örter, säger Sebastian Vilhelmsson.

Att vattenkrassen odlas i växthus innebär att den har samma kvalitet och stabil prisbild under längre tid, vilket underlättar för kunder inom foodservice att planera beställningar och menyer. Det möjliggör också för fler svenskar att äta svenskodlad vattenkrasse året om.

Om Svegro
Svegro är Sveriges ledande odlare av färska örter. I växthuset på Färingsö utanför Stockholm odlas även mikroörter och sallat. Sedan bolaget grundades 1960 har fokus legat på hållbarhet och innovation, vilket skapat långsiktig och lönsam framgång.

För mer information
Caroline Wetterstrand, Försäljnings- & marknadschef
caroline.wetterstrand@svegro.se
Kontakta oss
Vattenkrasse i bunt
Färska örter i bunt

ALLT OM FÄRSKA ÖRTER

Nyskördade örter lyfter maten till nästa nivå. De ger smak, krispighet, fräschör och nyttigheter. Men, varför är egentligen mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Och, hur skördar och förvarar man de olika sorterna bäst? Här har vi samlat allt du vill veta om färska örter och lite till.

Läs mer om örter

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss