Hoppa till huvudinnehållet
Färska örter i kruka från Svegro

Svegro i ny förpackning

Färska örter i kruka från Svegro

Svegro har nyligen genomfört ett varumärkesarbete tillsammans med trend- och strategibyrån Hint. Grunden för arbetet har varit ett omfattande insikts- och strategiarbete med fokus på konsumentmönster och marknadens utveckling. Syftet har varit att ta fram agerbara insikter som gör Svegro fortsatt relevanta i samtiden och framtiden och ge riktning för produktutveckling och nya kategorier.

2023-12-12
Arbetet har resulterat i en ny varumärkes- och kommunikationsplattform som lyfter fram Svegros gedigna, innovativa arv och kopplingen till smaker och mat. Som en del av arbetet får varumärket och produkterna nytt utseende. Den nya designen syftar till att göra Svegro mer tydliga och inspirerande i frukt- och gröntavdelningen.

“Svegro är bäst i Sverige på storskalig odling av hållbart, färskt grönt och det har vi varit sedan starten 1960. Men det finns många som fortfarande inte känner till oss. Svegro ska ta tydligare plats och vara ett starkt varumärke som inspirerar både butiker och kunder. “ Caroline Wetterstrand Marknads- och Försäljningschef, Svegro

“Svegro gör allt rätt enligt dagens konsument – man är ett genuint och värderingsdrivet varumärke som levererar färskt grönt odlat i Sverige, året om. Vårt arbete har varit att göra det kommunicerbart. Det uttrycks bland annat i den nya tag-linen 'Nyskördat från Sverige'.” Claes Bodén, Hint

Den nya strategin och identiteten är resultatet av ett längre samarbete mellan Hint och Svegro. Designbyrån Pond har varit ansvarig för den visuella identiteten.
Kontakta oss

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss