Hoppa till huvudinnehållet
Gratinerade havskräftor
Spara receptet

Gratinerade havskräftor med tomat- och rödlökssalsa

Gratinerade havskräftor med tomat- och rödlökssalsa är en delikatess som passar både som förrätt och huvudrätt. Havskräftorna gratineras med en smakrik salsa och ost, vilket ger en härlig smak och textur. Servera havskräftorna med en fräsch sallad eller ett gott bröd.
20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 1 kg kokta havskräftor
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Tomat- och rödlökssalsa:

  • 1 kruka slätbladig persilja, plockad och finhackad
  • 1⁄2 rödlök, finhackad
  • 2 tomater, delade, urkärnade och finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1⁄2 dl rödvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 250°.
  2. Dela stjärten längs med på kräftorna och lägg dem på ett stort ugnssäkert fat.
  3. Blanda olja och gräslök och fördela på kräftorna. Strö över salt. Gratinera högt upp i ugnen 2-3 min.
  4. Blanda lök, persilja och tomater i en skål. Häll på olja och vinäger och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera tomat- och rödlökssalsan med de nygratinerade havskräftorna.
Fantastiskt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus