Hoppa till huvudinnehållet
Rostad zucchini
Spara receptet

Rostad zucchini med smak av dill, mejram och anis

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 kruka mejram
  • 2 medelstora zucchini (ca 500 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk anis
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka dill och mejram.
  3. Skiva zucchini tunt.
  4. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt.
  5. Stöt anis i morte.
  6. Blanda zucchini, örter, vitlök, anis och olja i en bunke.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela zucchinin på plåten.
  9. Rosta zucchinin i mitten av ugnen ca 20 min.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus