Hoppa till huvudinnehållet
Mejram från Svegro
Förvaring

Trivs bäst i rumstemperatur.

Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Mejram

FINSMAKARENS VAL. Mejram är släkt med oregano. Smakmässigt påminner den om sin kusin men är mildare och härligt blommig. Mejram är något av en doldis vilket gör den till en ört för de initierade. Vad är det som smakar så gott, kommer gästerna undra. Äsch, det är bara mejram kan du svara lagom nonchalant.

Läs mer om mejram
Artikelnummer: 10202
Mejram Näringsvärde per 100 g
Energi 238 kJ/57 kcal
Fett 1.3 g
- Varav mättad 0.1 g
Kolhydrat 25.2 g
Varav
-Sockerarter 0 g
Fiber 13.9 g
Protein 5 g
Salt 0 g
Kalcium 403 mg 50 % DRI
Förvaring

Trivs bäst i rumstemperatur.

Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Odlingsplats

Odlas i Svegros egna växthus på Färingsö.

Logotype Krav Logotype Svenskt Sigill Logotype Från Sverige
Källa näringsdeklaration

Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

LÄS MER OM OSS