Hoppa till huvudinnehållet
Hängmörad biff med stuvad sallat
Spara receptet

Hängmörad biff med stuvad sallat

45min
3-4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Stuvning:

Stekt biff:

  • 600 g hängmörad biff, i bit
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk klarat (skirat) smör eller matolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om.
  3. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor.
  4. Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår.
  5. Tillsätt sallat och Gräslök. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.

Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus