Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Potatis i getostsås med parmaskinka

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin, repad och finhackad (spara några kvistar till dekoration)
  • 1 kruka krispsallat
  • 1 kg potatis
  • 3 dl grädde
  • 100 g chèvreost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 200 g parmaskinka

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen ca 20 min i saltat vatten. Dela potatisen.
  2. Koka ihop grädde, chèvreost och rosmarin. Sjud under omrörning i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner potatisen i såsen. Servera med parmaskinka och Krispsallat. Dekorera med rosmarinkvist.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Till vårt sortiment