Hoppa till huvudinnehållet
Vitlökssmör med persilja
Spara receptet

Vitlökssmör med persilja

10min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka persilja
  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Hacka persiljan fint.
  3. Riv vitlöksklyftan fint.
  4. Blanda alla ingredienser.
  5. Forma en rulle av smöret med hjälp av folie och lägg i kylen i ett par timmar, helst över natten.

Passar till nöt, lamm, kyckling, fisk, skaldjur och fläsk.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Tillagning av örtsmör

ALLT OM KRYDDSMÖR

Vad är egentligen skillnaden på kryddsmör och örtsmör? Hur gör man ett kryddsmör på bästa sätt? Kan man frysa in det? Här har vi samlat smarta tips på hur man förbereder, tempererar, vispar, smaksätter och förvarar örtsmöret.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus