Hoppa till huvudinnehållet
Grillad kyckling på bädd av sallad
Spara receptet

Kyckling scalopine med örtig vårsallad

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dragon
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka plocksallat
  • 600 g kycklingbröst
  • 1 knippe rädisor
  • 200 g cocktailtomater olika färger, delade
  • 100 g gröna oliver
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 8 msk olivolja
  • 4 msk citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Tänd grillen. Har du ingen grill går det lika bra i grillpanna eller stekpanna.
  2. Dela kycklingen och slå ut den så att du har tunna skivor ungefär som en schnitzel. Har du ingen kötthammare kan du använda en tjockbottnad kastrull att banka ut dem med.
  3. Häll över lite olivolja, salta och peppra, Grilla sedan kycklingen tills den är genomstekt ca 7-10 minuter på vardera sida.
  4. Lägg kycklingen att vila och pressa över ca 2 msk citronsaft.
  5. Skär rädisorna i skivor, dela sallaten, och hacka örterna grovt, blanda alla ingredienser till salladen, salta, peppra och pressa/häll över resten av citronsaften.
  6. Servera kycklingen med salladen och hyvla över parmesan.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus