Hoppa till huvudinnehållet
Iste på mynta och citron
Spara receptet

Iste på mynta och citron

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka färsk grönmynta

  • Socker

  • Is, grovkrossad

  • 1 citron, skuren i tunna klyftor

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fyll en kanna med 1 liter hett vatten. Lägg i kvistar från en kruka färsk mynta, men spara fyra kvisttoppar för dekoration.
  2. Låt teet stå och dra ca 5 minuter.
  3. Ta ur myntakvistarna och söta teet efter behag. Låt kallna.
  4. Fyll glasen till hälften med krossad is och fyll upp med det kalla teet. Toppa med citronklyftor och myntablad. Drycken är minst lika god att servera rykande het.
Smaskens!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus