Hoppa till huvudinnehållet
Spaghetti bianco med brynt salviasmör
Spara receptet

Spaghetti bianco med brynt salviasmör

Längre ner på sidan hittar du en film när Henrik Söderlind från Sveriges mästerkock bjuder på denna rätt när han besökte Svegros växthus.
25min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 0,5 citron
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Brynt salviasmör:

  • 1 kruka färsk salvia
  • 100 g smör

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i saltat vatten.
  2. Plocka bladen från salvian. Bryn smöret nötbrunt i en kastrull.
  3. Lägg i bladen och låt dem friteras krispiga.
  4. Häll av pastavattnet och skeda över salvia och lite av det brynta smöret.
  5. Pressa citron över.
  6. Toppas med flingsalt och svartpeppar. Servera direkt.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus