Hoppa till huvudinnehållet
Grönsaker och chips med dipp på pesto
Spara receptet

Pesto med koriander och het chili

Den här peston utan ost har en exotisk touch och bjuder på lite hetta. Koriander och chili för tankarna till det mexikanska köket. Spiskummin och lime lyfter smaken. Basen i peston är solrosfrön, vilket gör att den passar många, även de som är allergiska mot pinjenötter. Mixa och servera med grönsaker som dipp. Garanterad succé för alla korianderälskare.
10min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor koriander

  • 12–15 gröna serranochili (ca 190 g)

  • 5 vitlöksklyftor

  • 1 dl solrosfrön

  • 1 msk mald spiskummin

  • 1 tsk färskpressad limesaft

  • 1 tsk flingsalt

  • 1-1 ½ dl mild olivolja

  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka koriandern. Använd även stjälkarna.
  2. Kärna ur och skär chilin i bitar.
  3. Skala vitlöksklyftorna.
  4. Mixa samtliga ingredienser utom olja och svartpeppar i en matberedare.
  5. Rör ner oljan i en tunn stråle.
  6. Smaka eventuellt av med lite mer salt.

För en lite slätare pesto mixa lite till.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus