Hoppa till huvudinnehållet
Potatissallad
Spara receptet

Potatissallad med sardelldressing

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kg kokpotatis
  • 1 tsk salt
  • 1 påse (65 gr) grönkål

Sardelldressing:

  • 2 äggulor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 6 sardell filéer
  • 1 dl mild olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk gräddfil
  • ca 1 msk vatten
  • salt
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i saltat vatten i en kastrull under lock tills den är mjuk.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  3. Mixa äggulor, citronjuice och sardeller till dressingen med en stavmixer.
  4. Häll i oliv- och rapsoljan i en tunn stråle och fortsätt mixa tills dressingen får en tjock konsistens.
  5. Rör ner gräddfilen. Mixa lite till.
  6. Späd med lite vatten för en lite rinnigare konsistens.
  7. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer citronjuice.
  8. Hacka grönkålen grovt.
  9. Bryt den kokta potatisen i bitar och lägg dem på ett fat med grönkålen.
  10. Ringla över sardelldressing och dra några varv med pepparkvarnen.

Potatissalladen passar utmärkt till grillat kött, kycklingrätter och sk, t ex stekt lax.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus