Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Råraka med grönkål

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 påse grönkål (65 gr)
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 1⁄2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 50 g smör

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisen på en handduk.
  2. Krydda med salt och peppar och blanda runt.
  3. Gör som en boll av potatisen och vrid ur vätskan med hjälp av handduken.
  4. Hacka grönkålen grovt.
  5. Blanda i grönkålen och vrid om en gång till.
  6. Hetta upp en stekpanna och tag lite av smöret och en fjärdedel av potatisen och lägg i pannan.
  7. Platta ut potatisen med hjälp av en stekspade.
  8. Stek på medelvärme 6-7 min på varje sida
  9. Vänd rårakan med hjälp av ett lock eller en tallrik.
  10. Tillsätt mer smör när du vänder på rårakan. Upprepa tills all potatis är stekt.
  11. De ska bli genomstekta, frasiga och gyllenbruna
  12. Håll rårakorna varma i ugnen på 75°.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus