Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Fetaostsallad med ugnsrostad palsternacka och Oreganoolja

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat, grovt skuren
  • 3 kvistar rosmarin, plockade blad
  • 4 palsternackor, skalade, tunt skivade
  • 1-2 röda chili, urkärnade, tunt skivade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 100 g torkade gröna linser
  • 2 morötter, skalade, hyvlade
  • 2 rödbetor, skalade, grovrivna
  • 300 g fetaost i bit, delad
  • 1⁄2-1 rödlök, skalad, strimlad
  • 65 g rucola
  • 65 g bladspenat

Oreganoolja:

  • 1 kruka oregano, hackad med stjälk och blad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1⁄2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda palsternacksskivor, Rosmarin, chili, vitlök, olivolja och salt i en bunke.
  3. Lägg palsternacksskivorna i ett jämnt och tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt linserna kallna.
  5. Mixa Oregano, rödvinsvinäger och olivolja till Oreganooljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Fördela alla ingredienser utom Oreganooljan till salladen i fyra skålar.
  7. Låt de gröna bladen sticka upp runt om. Ringla över Oreganooljan och krydda med lite peppar.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus