Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Morotssallad med quinoa, russin och hasselnötter

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 30 g rucola
  • 30 g röd mangold
  • 3 morötter
  • 2 dl röd quinoa
  • 4 dl vatten
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sultanrussin
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka quinoan i vattnet i en kastrull utan lock på medelvärme 15–20 min.
  2. Låt quinoan svalna.
  3. Grovhacka hasselnötterna.
  4. Rosta hasselnötterna i någon minut under omrörning på medelvärme i en torr stekpanna.
  5. Tillsätt russin och rör ytterligare någon minut.
  6. Blanda ner senapsfrön och rosta tills de börjar poppa.
  7. Tag pannan från värmen.
  8. Lägg quinoan i en stor skål.
  9. Häll på olja och vinäger och blanda runt.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Skala och riv morötter grovt.
  12. Skär mangold grovt.
  13. Tillsätt rucola, mangold och morötter i skålen.
  14. Strö över nötter, russin och senapsfrön.

Servera din morotssallad till äggrätter som t ex omelett och tortilla, men även som tillbehör till kyckling eller kött.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus