Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Räkpoké bowl

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor plocksallat delade i bitar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 400 g potatis
  • 1 kg räkor med skal, skalade
  • 4 kokta ägg, skalade och delade
  • 250 g färsk grön sparris, kokt
  • 2 avokado, skalade, urkärnade
  • och i klyftor
  • 250 g cocktailtomater, i klyftor

Het Gräslöksolja:

  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 1 jalapeño, urkärnad och finhackad
  • 4 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 msk avokadoolja eller olivolja

Topping:

  • 1 msk sesamfrön, rostade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15–20 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3–4 min.
  3. Mixa jalapeño, risvinäger och hälften av Gräslök till gräslöksoljan i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa lite till.
  4. Skala och skär potatisen i skivor. Blanda potatis, Gräslök och gräslöksolja i en bunke.
  5. Fördela sallaten och Koriandern i fyra skålar. Lägg upp potatis, räkor, ägg, sparris, avokado och tomater i högar på de gröna bladen. Toppa med sesamfrön.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips