Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Tofupoké bowl

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor plocksallat
  • 65 g grönkål
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl vit quinoa
  • 1 1⁄2 pkt tofu (Blue Dragon Extra firm à 349 g), i tärningar
  • 200 g edamamebönor
  • 2 avokado, skalade, urkärnade och skurna i klyftor
  • 1 knippe rädisor (ca 125 g), tunt skivade
  • 100 g osaltade cashewnötter, rostade
  • 1-2 msk chiafrön

Marinad:

  • 3 msk gräslök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 2-3 cm ingefära, skalad och finstrimlad (2 msk strimlad)
  • 1 röd chili, urkärnad och finstrimlad
  • 4 msk kallpressad olivolja
  • 4 msk färskpressad limesaft
  • flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Rör ihop gräslök, vitlök, ingefära, chili, olja och limesaft till marinaden i en bunke. Smaka av med salt. Blanda ner tofun och låt den marinera i några minuter.
  3. Fördela plocksallaten i fyra skålar.
  4. Lägg quinoa, tofu med marinad, grönkål, mynta, bönor, avokado, rädisor och cashewnötter i högar på sallaten. Strö över chiafrön.
e ʻai maikaʻi

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips