Hoppa till huvudinnehållet
Varmrökt lax med ägghalvor och krämig äppelsallad
Spara receptet

Varmrökt lax med pesto och krämig äppelsallad

En lättfixad sallad med få ingredienser men mycket smak. Krispigt äpple och selleri i krämig pestodressing passar perfekt till den salta laxen, och de mjuka äggen blir pricken över i.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka sallat
  • 4 ägg
  • 2 röda äpplen
  • 2 selleristjälkar
  • 1⁄2 citron
  • 140g pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här)
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g färsk babyspenat
  • 250 g varmrökt lax
  • 50 g valnötskärnor

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka äggen i ca 6 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten – de ska få krämig äggula, inte rinnig.
  2. Skär bort kärnhuset på äpplena och tärna dem. Spara gärna en bit att skiva till garnering.
  3. Ansa och skölj sellerin, dela den på längden och skiva tunt.
  4. Lägg äpple och selleri i en skål och pressa över saft från citronen.
  5. Vänd samman allt med gräddfil och pesto.
  6. Skölj och torka spenat och sallat och lägg upp på ett fint fat (sallaten kan rivas i grova bitar).
  7. Skeda över äppel- och selleriblandningen.
  8. Dela laxen i bitar med händerna och lägg dem ovanpå.
  9. Bryt sönder valnötskärnorna och strö över salladen.
  10. Avsluta med ägghalvorna och garnera med äppelskivor.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus