Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Svartkåls- och vitbönssoppa med Persilje- och tryffelolja samt
pecorinoost

75min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 1⁄2 dl torkade stora vita bönor

  • 1 liter grönsaksbuljong

  • 1 gul knipplök, skivad

  • 1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad

  • 130 g svartkål

  • nymald svartpeppar

  • ev flingsalt

  • 100 g pecorinoost, grovriven

  • rivet skal av 1 citron

Persilje- och tryffelolja:

  • 1 kruka slätbladig persilja, hackad

  • 2 msk vit tryffelolja

  • 1 dl olivolja, mild

  • flingsalt

  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i en bunke i minst 12 timmar. Häll av blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp bönorna i buljongen i en kastrull. Låt koka under lock ca 3 min.
  3. Sila av skummet och lägg i lök och vitlök. Fortsätt koka under lock på svag värme tills bönorna är mjuka men inte sönderkokta, ca 1 tim.
  4. Tillsätt svartkålen och smaka av med peppar och eventuellt salt.
  5. Blanda persilja med tryffelolja och olja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i skålar och servera med osten. Ringla över lite persilje- och tryffelolja samt strö över citronskalet.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus