Hoppa till huvudinnehållet
Rödvinsvinägrett
Spara receptet

Rödvinsvinägrett

5min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda olja och vinäger till dressingen.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Perfekt för sallader.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Dressing med dill och chili

LYCKAS MED VINÄGRETTEN

En god vinägrett är oslagbart på salladen. Läs hur man hittar rätt balansera mellan syra och sötma och hur du sätter smaken. Lär dig vad som är speciellt med en fransk vinägrett. Smaksätt med citrus istället för vinäger. De här tipsen om många fler hittar du här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus