Hoppa till huvudinnehållet
Dressing med dill och chili
Spara receptet

Asiatisk dill- och chilidressing

10min
2-4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • 1 kruka dill
 • 1 msk flytande honung
 • 1 tsk flingsalt
 • pressad saft av 1 citron (ca 1⁄2 dl)
 • 1⁄2 vitlöksklyfta
 • 1 röd chili

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Hacka dillen. Använd även stjälkarna.
 2. Skala och hacka vitlöken fint.
 3. Kärna ur chilin och hacka den fint.
 4. Rör ut honung och salt i citronsaften.
 5. Tillsätt vitlök, chili och dill. Späd ev med någon matsked vatten för lite mildare smak.

Tips: Passar bra som dressing till en sallad.

Lycka till!

Betygsätt receptet

FIXA DRESSINGEN

Med en hemmagjord dressing fixar du den godaste salladen. Men vad är egentligen skillnaden på en dressing och en vinägrett. Vilken bas är godast att använda och vad ska man smaksätta den med? Hur länge håller den i kylskåpet? Allt detta och lite till kan du läsa mer om här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus