Hoppa till huvudinnehållet
Bruschetta med tomat, fårost och marinerad lök
Spara receptet

Bruschetta med tomat, fårost och marinerad lök

Bruschetta med tomat, fårost och marinerad lök är en klassisk italiensk förrätt som är enkel att göra och full av smaker. Rostade brödskivor toppas med saftiga tomater, krämig fårost och söt marinerad lök. Perfekt som förrätt eller som en del av en antipasto.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka plocksallat
  • ca 400 g schalottenlök
  • 4 skivor grillat eller rostat lantbröd
  • 2 tomater
  • 200 g grekisk fårost
  • 1 tsk nymald svartpeppar

Marinad:

  • 1 kruka dill
  • 1 msk spiskummin
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten och koka den oskalade schalottenlöken i ca 20 min.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Zesta (finhacka skalet) citronen och pressa ut saften.
  4. Hacka dill fint.
  5. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över löken.
  6. Låt stå och dra i 5 min.
  7. Grilla eller rosta brödet.
  8. Skiva tomaterna.
  9. Placera plocksallat, tomater och fårost på brödet.
  10. Toppa med den marinerade löken och peppar.

Tips! Du kan också variera lantbrödet med ett rostat fruktbröd.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus