Hoppa till huvudinnehållet
Tvinnade smördegspinnar
Spara receptet

Tvinnade smördegspinnar med pesto

30min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • 1 rulle kyld smördeg
 • 2 krm salt
 • 1 ägg
 • 2 krm salt
 • 2 msk sesamfrön, gärna både svarta och vita
 • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Rulla ut smördegen. Bred ut pesto jämnt ovanpå. Skär degen i två delar längs med och skär sedan tvärs över så att du får remsor som är ca 2 cm breda.
 3. Ta upp en remsa och tvinna den lätt genom att hålla i båda ändarna och vrida den ena.
 4. Lägg remsorna på bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla degen försiktigt.
 5. Strö över salt och sesamfrön och grädda i ca 10–12 minuter eller tills smördegen är puffig och fått fin färg. Låt svalna, gärna på galler.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus