Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Matig kycklingmacka med kronärtskocka & örtig parmesankräm

Josefine Freij bjöd på matiga mackor med kyckling och örter när hon besökte Svegros växthus.
35min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • Krispsallat
  • 2 luftiga avlånga frallor med frön
  • 1 färdiggrillad kyckling (ca 400 g kött)
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (ca 200 g avrunnen vikt)
  • 50 g färskriven parmesan
  • 1 liten citron (zest + saft)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk majonnäs
  • 1 stor näve färska örter (t.ex. persilja + dragon, basilika eller gräslök
  • Salt & svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Rensa kycklingen – Ta bort skinn och ben, pilla köttet i mindre bitar.
  2. Låt kronärtskockor rinna av ordentligt och grovhacka.
  3. Nu är det dags för örtiga parmesankrämen. Grovhacka örterna, riv parmesan och citronzest.
  4. Lägg i en mixer tillsammans med färskost, majonnäs, dijonsenap och örter.
  5. Mixa till en slät kräm.
  6. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  7. Dags att montera. Dela bröden och bred rikligt med röran på underdelen – och lite på locket.
  8. Fördela kycklingen jämnt ovanpå, hackade kronärtskockorna och några blad krispsallat.
  9. Lägg på krispsallat och sätt ihop.
  10. Slå gärna in i smörgåspapper eller bakplåtspapper och packa ner i picknick-korgen

tips! alla steg kan göras i förväg. Tänk på att ost sväller och krämen därmed kommer att bli fastare om den får stå i kylen över natten

Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus