Hoppa till huvudinnehållet
Rågbröd med goda pålägg
Spara receptet

Rågbröd med svartkål, morot och tahiniröra

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Bröd:

  • ½ kruka krusbladig persilja, hackad
  • 65 g svartkål, skuren

  • 4 skivor rågbröd

  • 1 morot, skalad och tunt skivad

  • flingsalt

  • nymald svartpeppar

Tahiniröra:

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 krm flingsalt
  • 2 dl tahini (sesampasta)
  • 1 dl vatten
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda vitlök, citronsaft och salt till tahiniröran. Rör ihop med tahini och vatten. Smaka av med peppar och ev mer salt.
  2. Fördela svartkålen på brödskivorna. Lägg på morotsskivor och toppa med tahiniröra. Strö över Persilja och krydda med lite salt och peppar.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus