Hoppa till huvudinnehållet
Hummus dipp
Spara receptet

Hummusdipp med krasse

30min
4-8 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 askar krasse
  • 300 g kikärtor, små och torkade (alt ca 1 liter kokta)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • olivolja
  • spiskummin
  • chiliflakes

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Observera att tillagningstiden blir längre om ni använder torkade ärtor.
  2. Blötlägg kikärtorna över natten i en bunke med 2 tsk bakpulver. Skölj dem sedan i ett durkslag.
  3. Koka kikärtorna i nytt vatten med 1 tsk bakpulver på svag värme i 3 tim.
  4. Använd en rymlig kastrull med lock där vattnet täcker ordentligt.
  5. Häll av och spara ca 4 dl av kokvattnet.
  6. Låt kikärtorna svalna.
  7. Spara ev lite kikärtor till dekoration.
  8. Mixa kikärtorna i en matberedare med tahini och ca 2 dl av kokvattnet tills hummusen är slät och känns bra i konsistensen. Späd ev med mer kokvatten.
  9. Tillsätt citronsaft och vitlök.
  10. Smaka av med salt.
  11. Mixa lite till, hummusen ska vara slät och luftig.
  12. Lägg över hummusen i en skål. Kör Krassen (spara några stjälkar till dekoration) i matberedaren så att den blir finhackad.
  13. Blanda ner Krassen i hummusen.
  14. Ringla över lite olivolja
  15. Pudra med spiskummin och strö över chiliflakes.

Tips: Servera som tillbehör till t ex pitabröd, lök och peperoni.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Hemmagjord dippsås

GÖR DIN EGEN DIPP

En god dippsås passar bra till maten och som tilltugg. Kanske dippar du pommes frites, potatisklyftor, falafel eller chicken wings i den kalla såsen. Eller varför inte servera till grönsaker, chips eller nybakat bröd? Färska grönsaker gör den bästa dippen, tycker vi. Grovt hackad basilika, persilja, koriander eller timjan blir jättegott. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du lyckas med en god dipp.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus