Hoppa till huvudinnehållet
Grillad lax i folie
Spara receptet

Grillad lax och i folie med soja, ingefära och gräslök

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor plocksallat

  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 600 g färsk lax, delad i fyra bitar

  • 2 msk ingefära, finstrimlad

  • 1 msk japansk soya

  • 2 msk olivolja

  • Aluminiumfolie

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fördela plocksallaten på fyra folieark och lägg på laxen. Strö gräslöken, ingefäran och sojan på laxen och ringla över olivoljan.
  2. Vik ihop till paket. Lägg laxpaketen direkt på grillen i ca 10-15 minuter tills laxen är klar. Servera med din favoritpotatis.
  3. Gös och Uer går också bra att baka i folie.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus