Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Ugnsbakad vit fisk och bakad potatis

60min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 600 g vit fisk, torsk eller sej

  • 3/4 tsk salt

  • 200 g färsk spenat

  • 1 jalapeno chili, skuren i tunna skivor

  • 500 g plommontomater, skurna i skivor

  • 1 msk olivolja + till stekning

  • 1 krm nymald svartpeppar

  • 0,5 påse (30 gr) grönkål

Bakad potatis med gräslökssmör:

  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 500 g potatis

  • 200 g smör, rumstempererat

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 och 1/2 krm salt

  • 1 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Picka potatisen med en gaffel. Lägg potatisen på ena sidan av ugnsgallret och baka ca 50 min i mitten av ugnen. Blanda alla ingredienser till gräslökssmöret.
  3. Dela fisken i fyra bitar. Lägg dem på ett oljat ugnsfat. Salta fisken. Lägg ner spenaten i lättsaltat kokande vatten och förväll den ca 1 min.
  4. Häll av och krama ur spenaten. Fördela den och chilin på fisken. Placera de skivade tomaterna på spenaten och ringla över olivolja. Krydda med lite extra salt och peppar.
  5. Ställ in fisken bredvid potatisen när 20 min återstår av potatisen. Stek grönkålen i olja och garnera fisken med den. Servera med den bakade potatisen och gräslökssmöret.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus