Hoppa till huvudinnehållet
Grönkål
Spara receptet

Grönkålsslaw med rostade fänkålsfrön & basilika

Kocken Albin Edberg som tävlat i Bocuse d'Or, Kockarnas kamp och jobbat på stjärnkrogar lagar en god grönkålsslaw som han smaksätter med Svegros färska basilika.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  •  2 förpackningar grönkålsblad ca 130g
  •  1 förpackning (ca 15 g) fänkålsfrö
  •  1 ägg
  •  1 msk dijonsenap
  •  1 msk champagnevinäger
  •  ½ tsk salt
  •  3 dl rapsolja
  •  1 kruka basilika

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfröna i torr, het panna och mortla eller mixa till ett fint pulver.
  2. Mixa ihop ägg, senap, vinäger och salt med stavmixer i ett litermått och tillsätt oljan i en jämn stråle.
  3. Smaksätt majonnäsen med fänkålsfröna.
  4. Vänd ihop grönkålsblad med fänkålsmajonnäsen och toppa med plockade basilikablad.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus