Hoppa till huvudinnehållet
Muffins
Spara receptet

Muffins med apelsin och basilika

40min
12 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • 3 msk basilika, hackad
 • 185 g osaltat smör, smält
 • 6 äggvitor
 • 225 g florsocker
 • 75 g vetemjöl
 • 125 g mandel, skalad och mald
 • 1 apelsin, finrivet skal och 2 msk saft
 • 2 msk florsocker för dekoration

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Pensla muffinsformarna med det smälta smöret och ställ det resterande smöret till att svalna.
 3. Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Tillsätt mandeln, apelsinskalet och häll i saften.
 4. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna och grädda i 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och är gyllenbruna runt kanterna.
 5. Låt dom svalna ca. 5 minuter i formarna, dra en vass kniv runt kanterna så att dom lossnar. Sikta över lite florsocker och dekorera med färsk basilika.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus