Hoppa till huvudinnehållet
Morotskaka
Spara receptet

Morotskaka med koriander

60min
portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl

  • 6 dl strösocker

  • 6 dl finrivna morötter

  • 6 ägg

  • 4 dl rapsolja

  • 3 tsk kanel

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

Frosting:

  • 400 g färskost

  • 3,5 dl florsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 tsk pressad citron

  • 1 kruka koriander

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en långpanna.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
  5. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.
  6. Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
  7. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  8. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop alla ingredienser, utom koriandern, med elvisp tills det blir en jämn och fluffig smet.
  9. Hacka koriander och vänd ner i frostingen.
  10. Ta ut och låt svalna helt. Skär därefter upp kakan i mindre bitar. Bred glasyren över kakan.
  11. Garnera med färsk koriander vid servering.
Gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus