Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Snabb och enkel glasyr

Klassisk glasyr som kan ringlas över både mjuka och hårda kakor. För att sätta smak på glasyren kan du tillsätta hackade färska örter. Citronmeliss ger en frisk smak medan körvel adderar en lakritston. Eller varför inte testa lite mer oväntade smaker som koriander och timjan till ditt bakverk. Egen glasyr är en enkel glasyr att anpassa med olika smaker och färger, vilket gör den mångsidig för alla typer av desserter. Använd denna topping för att förgylla dina bakverk med en extra touch av sötma och elegans.
5min
15 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Häll i vattnet och några droppar citron i en bunke.
  2. Tillsätt stötvis florsockret i vattnet och vispa med elvisp. Addera florsocker till dess att glasyren antagit önskvärd konsistens.
  3. För att sätta smak på glasyren så kan du finhacka färska örter och röra i. Citronmeliss är ett friskt och klassiskt inslag. Koriander är lite mer oväntat men passar förvånansvärt bra till bakning.
  4. Lägg i en spritspåse eller en plastpåse med litet hål i nedre hörn.
  5. Spritsa över din hårda eller mjuka kaka. Om ca 20 minuter har glasyren stelnat och blir en fin dekoration.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus