Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Grön thaicurry med sidfläsk, potatis och morötter

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 500 g potatis
  • 300 g rimmat sidfläsk, i bit
  • smör och olja till stekning
  • 1 aubergine (ca 300 g), skuren i 3 cm långa stavar
  • 2 morötter, tunt skivade på snedden
  • 2 cm färsk ingefära, tunt skivad och sedan strimlad
  • 1 serrano chili, delad och finstrimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 4 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 och 1/2 msk ljus soja
  • 1 och 1/2 -2 lime, pressad saft
  • Basmatiris till servering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av.
  2. Skär bort svålen på fläsket. Skär fläsket i skivor och sedan i bitar. Stek det sedan på båda sidor i smör i en panna tills det fått fin färg. Häll av fettet och spara det stekta fläsket på en tallrik vid sidan om.
  3. Woka auberginen i olja i pannan tills den fått fin färg. Ta upp auberginen och lägg den åt sidan.
  4. Tillsätt morötter, ingefära, chili och vitlök i pannan, rör om. Rör ut currypastan i lite kokosmjölk och tillsätt.
  5. Häll på resterande kokosmjölk och blanda ner fläsk, aubergine och delad kokt potatis. Låt koka ihop och rör om då och då. Smaksätt med soja och rör ner limesaft. Garnera med färska örter och servera med basmatiris.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus