Hoppa till huvudinnehållet
Korv stroganoff Strogge
Spara receptet

Korv Stroganoff Strogge med finhackad dill

Kocken Albin Edberg som tävlat i Bocuse d'Or, Kockarnas kamp och jobbat på stjärnkrogar lagade makalöst god Korv stroganoff och serverade med Svegros nyskördade dill.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 

  • 500 g falukorv
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 20 g smör
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl crème fraiche
  • Salt och nymald svartpeppar

Servering:

  • Nykokt basmatiris
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 kruka dill, finhackad (spara lite dill till garnering)
  • 2 dl smetana

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och skär den gula löken i grova tärningar.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av kniven, ta bort skalet och skiva vitlöken tunt. Skär falukorven i tärningar.
  3. Hetta upp en stekpanna med höga kanter och tillsätt olja och smör när pannan är varm. Fettet ska bli varmt men smöret ska inte brynas. Tillsätt lök och vitlök, salta och peppra och stek löken glansig utan att den får färg.
  4. Lägg i falukorven och rör om. Korven ska bli varm och blandas upp fint med löken utan att få färg.
  5. Gör en grop mitt i pannan och tillsätt senap, tomatpuré och ketchup. Blanda och låt allt tillagas ordentligt, cirka 2–3 minuter under omrörning, för att få bort beskan ur tomatpurén.
  6. Tillsätt grädde och crème fraiche och rör om ordentligt. Höj värmen och koka cirka 10 minuter under sporadisk omrörning tills konsistensen är krämig. Smaka av löpande med salt och peppar.
  7. Rosta dillfröna i torr, het panna i 5 minuter på hög värme och mixa till ett fint pulver. Blanda dillen i stroganoffen precis före servering och toppa med smetana och dillfrön. Servera med nykokt ris.
En rätt som kommer att älskas av hela familjen!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus