Hoppa till huvudinnehållet
Recept med friterad kyckling, sallatsblad och vattenkrasse
Spara receptet

Friterad kyckling med vattenkrassemajonnäs & krispsallad

Kocken Albin Edberg som tävlat i Bocuse d'Or, Kockarnas kamp och jobbat på stjärnkrogar lagar en riktigt god friterad kyckling som han serverade med Svegros vattenkrasse. Gott och enkelt!
50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  •  500 g kycklinglårfilé, utan skinn
  •  2 vitlöksklyftor
  •  1 bit ingefära, ca 25 g
  •  1 dl japansk soja
  •  Majsmjöl
  •  1 förpackning vattenkrasse
  •  50 g babyspenat
  •  4 dl rapsolja
  •  1 ägg
  •  1 msk dijonsenap
  •  1 msk citronjuice
  •  ½ tsk salt
  •  Olja att fritera i
  •  1 huvud krispsallad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skär ner kycklinglårfiléerna i munsbitar och lägg över i en bunke.
  2. Riv ner vitlök och ingefära och tillsätt sojan. Blanda runt och låt kycklingen marinera i minst 30 minuter.
  3. Mixa vattenkrasse (spara lite till garnering), spenat och rapsolja i en kannmixer till en klargrön olja. Kyl ned oljan.
  4. Mixa ihop ägg, senap, citronjuice och salt med stavmixer i ett litermått och tillsätt den kalla vattenkrasseoljan först droppvis och sedan i en jämn stråle. Mixa ihop till en emulsion och smaka av med salt och citronjuice.
  5. Hetta upp olja till 170 grader. Häll av kycklingen i en sil, vänd i omgångar i majsmjölet och fritera krispig.
  6. Plocka bladen från salladen och lägg i isvatten i ca 10 minuter. Lyft upp och låt torka ordentligt.
  7. Lägg ut salladsbladen på ett serveringsfat. Lägg en klick vattenkrassemajonnäs och några kycklingbitar i varje salladsblad och toppa med plockad vattenkrasse.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus