Hoppa till huvudinnehållet
Marinad med tomat och chili
Spara receptet

Tomat- och chiliolja för marinad

10min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1⁄2 krm salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Lycka till!

Betygsätt receptet

ALLT OM MARINAD

Att marinera råvarorna ger både en god smak och rätt textur. Men ska man välja att använda en marinad, en glaze eller en rub? Och vad är egentligen skillnaden? Hur får man till rätt balans mellan syra och sötma och hur länge ska man marinera? Här har vi samlat allt du vill veta.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus