Hoppa till huvudinnehållet
Göra eget örtsalt
Spara receptet

Örtsalt salvia, persilja och rosépeppar

10min
10 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Plocka och hacka salviabladen.
  2. Hacka bladpersilja. Använd även stjälkarna.
  3. Mixa salvia, persilja och rosépeppar i en matberedare tills det är finhackat.
  4. Tillsätt saltet och fortsätt att mixa tills allt är finfördelat och väl blandat.

Örtsaltet är gott till potatis och kokta eller grillade grönsaker. Förvara örtsalt som blir över mörkt och torrt. Örtsaltet håller minst 1 månad.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus