Hoppa till huvudinnehållet
Gremolata på hackade persilja, vitlök och rivet cironskal
Spara receptet

Gremolata

Gremolata är en klassisk italiensk kryddblandning som kombinerar persilja, citron och vitlök för en fräsch och aromatisk smak. Denna gremolata är enkel att göra och passar perfekt som topping till kött, fisk och grönsaker. Gremolata lyfter smaken på rätter som osso buco och grillad fisk, och är även utmärkt att blanda i sallader eller använda som smaksättning i soppor. För att göra gremolata, hackar du persilja och vitlök fint och blandar med rivet citronskal. Denna gremolata kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka, vilket gör den till ett praktiskt och smakfullt tillbehör att ha till hands. Prova detta recept för att ge dina rätter en extra smakboost.
10min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka persiljan.
  2. Riv skalet av citronerna.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål.

God att servera till grytor som till exempel Osso buco, samt att strö över grillad kyckling, fisk och grönsaker. Tips: Blanda med lite god olivolja och du får ett smakrikt tillbehör.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus