Hoppa till huvudinnehållet
Sotad persiljegremolata
Spara receptet

Sotad persiljegremolata

Kocken Albin Edberg som tävlat i Bocuse d'Or, Kockarnas kamp och jobbat på stjärnkrogar lagar en smakrik gremolata på Svegros nyskördade persilja.
20min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 3 krukor bladpersilja
  • 1 citron, zest och juice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Klipp av persiljekvistarna nere vid roten och lägg på en plåt.
  2. Bränn av persiljan med gasbrännare och lägg över i en mortel.
  3. Tillsätt riven vitlök, rivet citronzest, citronjuice och olivolja.
  4. Mortla ihop till en krämig röra och smaksätt med salt och svartpeppar.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus