Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Bränd manchego med citron- och örthonung

Josefine Freij känd från Sveriges mästerkock ger sitt bästa tips på hur du imponerar med din ostbricka. Örter och honung i kombination med osten lyfter fram smaker på ett fint sätt.
25min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl honung (flytande)
  • Zest från 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Pressa citron i en liten skål och riv skalet med ett zestjärn.
  2. Blanda honung, citronzest, citronsaft, timjan och rosmarin i en kastrull.
  3. Värm försiktigt på låg värme under omrörning tills smakerna har börjat släppa. (temperaturen bör helst inte överstig 45 °C för att bibehålla honungens egenskaper).
  4. Ta bort från värmen och låt svalna
  5. Ringla över bränd manchego och toppa med lite extra timjan.

Blir det över så ställ en liten burk med honung på ostbrickan!

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus