Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Ugnsbakad rödlök med halloumiost

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • Ugnsbakad rödlök med halloumiost
  • 6 röda lökar
  • 200 g sockerärtor
  • 250 g skivad halloumis

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk finskuren rosmarin

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ställ lökarna i en ugnsfast form med skalet på. Baka i ugn cirka 30 minuter.
  3. Koka upp saltat vatten och koka sockerärtornai 1 minut så att de behåller sin krispighet och färg.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Skala rödlöken och häll på dressingen.
  6. Grilla halloumin eller stek den i en panna utan matfett. Lägg halloumin på sockerärtorna och toppa med rödlöken.

Tips! Du kan också servera rödlöken med skivad fårost och sockerärtor.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus