Hoppa till huvudinnehållet
Tofu på sallat
Spara receptet

Tofu med ingefära, soja och gräslök i sallatsblad

En trevlig förrätt eller som en del i en buffé.
15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka gräslök fint.
  2. Plocka bladen från basilika.
  3. Skär tofun i bitar.
  4. Skala och riv eller strimla ingefäran fint.
  5. Placera tofubitarna på ett vackert fat tillsammans med sallaten.
  6. Garnera med sojan, ingefäran och de färska örterna.

Det finns två sorters tofu – silkestofu och hård tofu. Silkestofun har en len karaktär och kan med fördel ätas som den är med sås eller marinerad. Silkestofun tillsätts mot slutet i rätterna då den annars riskerar att falla sönder. Den hårda steks gärna så den får en härligt gyllenbrun yta. Den kan gärna marineras och användas i grytor.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus