Hoppa till huvudinnehållet
Blåmögelpasta med persilja
Spara receptet

Möggpasta - krämig blåmögelpasta med persilja

Kocken Albin Edberg som tävlat i Bocuse d'Or, Kockarnas kamp och jobbat på stjärnkrogar lagade en supergod pasta med blåmögelost. Denna toppade han med nymald svartpeppar och Svegros färska persilja.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 500 g torkad pasta, t.ex. rigatoni, orecchiette eller mezze maniche
  • 7 dl standardmjölk
  • 100 g smör
  • 50 g vetemjöl (drygt ½ dl)
  • 300 g blåmögelost
  • 1 kruka kruspersilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Häll mjölken i en kastrull och värm försiktigt.
  2. Smält smöret i en annan kastrull. När smöret har bubblat upp ordentligt, tillsätt mjölet och vispa in det i smöret. Låt smör och mjöl puttra i 30 sekunder och tillsätt sedan den varma mjölken. Koka upp under omrörning, ta av från värmen och mixa i osten med stavmixer.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan i saltat vatten, häll av och vänd ihop med ostsåsen.
  5. Hacka persiljan och vänd ner i slutet.
Fantastiskt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus