Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Pizza Filetti med Salsa Verde

De enklaste pizzorna är ofta de godaste. Här hittar du recept på den traditionella napolitanska pizzan som Oscar Montana, grundare till pizzeriorna 800 grader och 800 grader slice, bakade när han besökte Svegros växhus.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor persilja
  • 1 pizzadeg

  • 100 g körsbärstomater
  • ¼ saltad citron

  • ½ jalapeño

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 tsk colatura (eller asiatisk fisksås)

  • Några droppar citronjuice

  • 80 g fior di latte, tärnad

  • Olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120°C. Lägg körsbärstomaterna på en plåt och rosta i cirka 40 minuter, tills de sjunkit ihop och fått djupare smak.
  2. Lägg persiljan, saltad citron, jalapeño, vitlök och colatura i en mixer. Tillsätt olivolja och mixa till en slät salsa. Smaka av med några droppar citronjuice.
  3. Kavla ut degen. Fördela fior di latten jämnt över pizzan.
  4. Toppa med de rostade körsbärstomaterna.
  5. Grädda pizzan tills botten är krispig och osten bubblar.
  6. Efter gräddning, smasha försiktigt ut juicen från körsbärstomaterna med en gaffel. Skeda över salsa verden generöst innan servering.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus