Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Pizza Marinara med färsk mejram

I Japan gör de Marinaran godare än i Neapel. Med mer olivolja, mer salt och en tydlig mersmak blir allt mycket godare. På Pizza Bar on the 38th åt jag den godaste Marinaran jag någonsin ätit - spetsad med några sardeller efter gräddning berättar Oscar Montana, grundare till pizzeriorna 800 grader och 800 grader slice. Här nedan är receptet.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  •  1 kruka färsk mejram 
  • 1 pizzadeg
  •  1 burk hela San Marzano-tomater
  •  2 sorters körsbärstomater
  •  4 sardellfiléer
  • Olivolja (av god kvalitet)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Krossa San Marzano-tomaterna med händerna och lägg i en ungssäker form. Smaka av med salt och en generös mängd olivolja. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 120°C. Rosta körsbärstomaterna hela i cirka 1 timme, tills de är mjuka och koncentrerade i smaken.
  3. Kavla ut degen. Bred ut cirka 2 msk tomatsås på pizzan.
  4. Toppa med de rostade körsbärstomaterna och tunt skivad vitlök.
  5. Grädda pizzan tills botten är krispig och kanterna puffat upp.
  6. Efter gräddning. Ta en gaffel och tryck försiktigt ut juicen ur körsbärstomaterna.
  7. Toppa pizzan med färska mejramblad, sardellfiléer, eventuellt fler körsbärstomater och ringla över extra olivolja.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus