Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Avokado- och gurksallad med pesto och picklad lök

Krämig avokado möter krispig gurka, nyttig quinoa, pesto och syrlig lök i den här matiga salladen. Vacker att se på och god till det mesta!
30min
8 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Sallad:

  • 2 dl quinoa
  • 140g pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här)
  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Picklad lök:

  • 2 små rödlökar
  • ½ dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala rödlökarna, skär dem i fina klyftor.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig
  3. Häll den heta lagen över löken. Låt svalna.
  4. Plasta in och kyl, helst över natten men en timme räcker.
  5. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och skölj den sedan i kallt vatten.
  6. Blanda quinoa med pesto.
  7. Dela gurkan på längden och skiva den. Alternativt använd snacksgurkor som i så fall inte behöver delas.
  8. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur köttet med en sked och skär i klyftor.
  9. Lägg upp quinoan på ett fint fat och strö över gurka och avokado.
  10. Pressa över saften från limen och droppa över lite god olivolja.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Toppa med avrunnen picklad lök.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus