Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Limemarinerad krispsallat med avokado och dill

Lime och dill är en utmärkt smakkombination. Här i en asiatisk dressing kommer de verkligen till sin rätt. Använd gärna en kraftigare sallat som Svegros ekologiska krispsallat, den håller strukturen och fortsätter vara krispig även om du gör salladen en tid innan du serverar den. Tack vare att den är krukodlad håller den sig även fräsch längre innan du skördar den till din sallad.
20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor krispsallat
  • 1 kruka dill
  • 1 rödlök

  • 2 lime

  • 2 msk socker

  • 2 avokado

  • 1⁄2 röd chili

  • Salt

  • 3 msk olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka dillen fint.
  2. Skala och strimla rödlök.
  3. Lägg löken i en skål.
  4. Pressa limen över löken och strö på sockret.
  5. Blanda runt och marinera löken ca 10 min.
  6. Smaka av med salt och olivolja.
  7. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor.
  8. kärna ur och hacka chili fint.
  9. Dela sallaten i bitar och blanda med löken.
  10. Blanda ner avokado, dill och chili i salladen.

Tips: Ställ gärna sallaten i ett glas med vatten i kylskåpet så håller den ännu längre. Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus