Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Majssallad med chili och mynta

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor plocksallat

  • 1 kruka mynta

  • 4 färska majskolvar eller ca 6 dl majskorn

  • 4 ekologiska citroner

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 ½ tsk flingsalt

  • 1 rödlök

  • 1-2 röda chili

  • 4 msk olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna.
  2. Skär av majskornen och koka dem 6– 8 min i saltat vatten i en kastrull.
  3. Häll av och spola majsen i kallt vatten.
  4. Skala och skiva citroner.
  5. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  6. Kärna ur och skiva chili tunt.
  7. Skala och skiva rödlök tunt.
  8. Plocka bladen från myntan.
  9. Riv plocksallaten grovt.
  10. Blanda citronskivor, vitlök och salt i en skål.
  11. Tillsätt majsen och resten av ingredienserna.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus