Hoppa till huvudinnehållet
Sallad med halloumi och fikon
Spara receptet

Ottomansk sallad med halloumi och fikon

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Sallad:

  • 2 krukor krispsallat
  • 1 förp halloumi (150 g)
  • 100 g rostade mandelspån
  • 300 g färska fikon

 

Dill- och vitlöksolja:

  • 1 kruka dill
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skär sallaten grovt.
  2. Riv halloumi grovt.
  3. Fördela krispsallaten på ett stort uppläggningsfat.
  4. Strö över halloumin och blanda runt.
  5. Strö över mandelspån.
  6. Dela de färska fikonen för hand och placera dem på salladen.
  7. Hacka dillen. Använd även stjälkarna.
  8. Skala och riv vitlöksklyftan fint.
  9. Mixa samman dill, citronsaft, vitlök och olja med stavmixer.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Ringla dill- och vitlöksoljan över salladen precis innan servering.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus